Renger van der Zande grijpt net naast IMSA-kampioenschap

door Tim Koenders
Jeroen-Bleekemolen

Renger van der Zande leek op weg naar het IMSA-kampioenschap maar na contact met een andere coureur ging die kans in rook op. Het ene probleem leidde tot het andere en het team liep veel achterstand op. Speciaal voor Grand Prix Radio kijkt hij terug op zijn weekend.

“We gaan naar huis, weliswaar een beetje met de staart tussen de benen. We zijn tweede in het kampioenschap geworden. We hadden het kampioenschap graag gewonnen en we zaten er ook erg dichtbij. De auto ging erg goed, in de kwalificatie reed ik een erg goed rondje. Dat was goed genoeg voor een tweede tijd. Bij de start kon ik mijn tweede plek behouden maar maakte ik ook een foutje. Ik wisselde iets te snel van lijn waardoor ik een penalty kreeg. Verder niks aan de hand want naar twee uur lagen we aan de leiding. We hadden alles in handen omdat de nummer één in het kampioenschap negen rondes achterstand had. Hij had namelijk bij zijn eerste pitstop een probleem met zijn motor.”

“Er was ook nog een ander kampioenschap dat we konden winnen en dat is wel gelukt. Dat was het endurance kampioenschap, daarvoor moesten we bij de vier uur aan de leiding liggen. Dit hebben we gedaan maar toen zijn we iets van de strategie afgeweken. Toen Dixon in de auto zat tikte de 77 Mazda ons vol in de rondte. Een beetje een klunzige actie en ook erg lomp. Hierdoor liepen we een lekke band op. Dit was niet het enige want de band sloeg ook een deel van het bodywork kapot. Hierdoor ging de radiator kapot die gerepareerd moest worden, toen lagen we ineens zes ronden achter. Dat was erg balen want toen was de kans op het kampioenschap wel verkeken. Voor volgend jaar denk ik dat ik wel in het IMSA-kampioenschap ga rijden op een heel mooi zitje, maar daar mag ik nog niets over zeggen.”

De hele update van Renger van der Zande is te horen op Grand Prix Radio.

door Tim Koenders

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden