Renger van der Zande: "Het was een dramatische race"

indy-dortje

De 24 uur van Daytona is gestreden. Van der Zande wist de race twee keer op rij te winnen, maar de derde keer bleek een illusie. “Statistisch gezien blijkt het echt onmogelijk om deze drie keer te winnen als coureur”, aldus Van der Zande.

Renger van de Zande was hard aan het vechten na 23 uur en 50 minuten voor de laatste tien minuten van de race. Hij reed een gat dicht van 7 seconden naar Filipe Albuquerque. Met nog zes minuten te gaan klapte de rechterachterband met 300 km/u in de banking. De geklapte band betekende het einde van het gevecht, want hij moest de pitstraat in voor een nieuwe achterband.

“Geweldige race tot dan toe. De auto was niet helemaal meer oké, dus de conorweights waren niet helemaal meer in orde. Vooral trail braking in de bocht ging niet meer zo goed, maar ik kon nog steeds veel snelheid maken en een gat dichtrijden om voor de overwinning te vechten”, vertelt Van der Zande aan Grand Prix Radio.

Renger van der Zande staat niet te lang stil bij zijn verlies van de 24 uur race van Daytona. Hij vindt het tijd om over een maand weer in de auto te stappen voor Chip Ganassi Racing. "Geweldig team om voor te rijden met geweldig teamgenoten: Kevin Magnussen en Scott Dixon. Op naar de volgende!"

 

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden