Ricciardo: "Doet pijn om niet op het podium te staan"

9be8-363d-e4d0-4cddbf6888a8_7d167b79c5423d165588b6e4291ff64c3414ce89

De Australiër Daniel Ricciardo reed een dijk van een race op het circuit van Mugello. Hij lag een poos op de derde plek en pakte bij de herstart even de tweede plek van Valtteri Bottas af. Helaas kon hij dat niet vasthouden. Ricciardo kwam uiteindelijk als vierde over de finish.

"Het was een goede race", begon Ricciardo tegenover Ziggo Sport. "Ik heb het gevoel dat we wel een podium hadden verdiend als beloning voor deze goede race." De Renault-coureur lacht, maar is duidelijk teleurgesteld.

"De laatste herstart was goed, ik lag tweede. Ik wist dat Bottas me uiteindelijk in zou halen, maar ik hoopte dat ik bij hem aan zou kunnen haken", verzucht Ricciardo. Het aanhaken wilde echter niet lukken, doordat de Mercedessen al snel een gat wisten te trekken.

https://twitter.com/RenaultF1Team/status/1305173924544741378

Alexander Albon, die op dat moment nog achter Ricciardo reed, had een goede snelheid en kwam steeds dichterbij. Het lukte Ricciardo niet om Albon achter zich te houden. De Australiër gaf echter niet op en probeerde het inmiddels ontstane gat naar Albon te dichten.

Pijnlijk

"Ik deed mijn best, maar hij was in die laatste sector elke keer heel snel. Het lukte me niet om binnen DRS-afstand te komen", legt Ricciardo uit. "Vierde was het best haalbare. Al die rode vlaggen, het was best gek allemaal, maar ik ben blij dat het met iedereen goed gaat."

Ondanks dat de vierde plek het hoogst haalbare was, blijft de teleurstelling aanwezig. Een podiumplek halen staat nog altijd op Ricciardo's lijstje. "Het doet pijn om niet op het podium te staan, maar realistisch gezien was de vierde plek een goed resultaat vandaag."

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden