Ricciardo en Norris maken eerste meters in nieuwe bolide

MCL35MDrivers-1

Daniel Ricciardo en Lando Norris mochten hun eerste meters maken in de nieuwe McLaren-bolide op het circuit van Silverstone. De nieuwe MCL35M met Mercedes-motor werd op 15 februari onthuld in Woking, Groot-Brittannië.

Het geluid van een ronkende motor klonk op het circuit van Silverstone. Er werd weer geracet door Ricciardo en Norris. De twee coureurs mochten zich weer in hun raceoverall hijsen om vervolgens in de nieuwe McLaren-bolide het asfalt te betreden. De auto is voor het eerst uitgerust met de Mercedes-motor in plaats van die van Renault.

Elkaar motiveren

Norris die in 2019 zijn Formule 1-debuut maakte voor het team van McLaren heeft een goed seizoen achter de rug, met zijn eerste podiumplaats in Oostenrijk als absoluut hoogtepunt. De Brit sloot het seizoen van 2020 als negende af en heeft zin in het aankomende seizoen met zijn nieuwe teamgenoot. "Ik kan al veel leren door maar een paar rondjes met Daniel te rijden. Ik leer van hem en van zijn feedback. Er zijn ook al een paar dingen in de simulator die ik van hem heb kunnen overnemen. Ik weet nog niet in hoeverre we elkaar kunnen motiveren dat zullen we moeten zien tijdens de test en de eerste race. Het doel is in ieder geval om hem te motiveren, en hij mij natuurlijk", liet Norris weten aan Formula1.com.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door McLaren (@mclaren)

Ook Ricciardo maakte zijn eerste meters in de nieuwe McLaren-auto. De Australiër zal dit seizoen voor het eerst te zien zijn in de oranje bolide. Hij maakte namelijk de overstap van Renault (Alpine F1) naar het team onder leiding van Zak Brown. Ricciardo liet tijdens de onthulling van de nieuwe MCL35M weten zeker uit te kijken naar de samenwerking met Norris. "Een nieuwe teamgenoot is altijd een mooie kans om weer nieuwe dingen te leren over racetechniek en over hoe het hier gaat bij McLaren", aldus Ricciardo.

Lees ook: McLaren onthult als eerste team nieuwe auto

Lees ook: Contractduur Ricciardo toont vertrouwen in McLaren

Lees ook: Lando Norris weer helemaal de oude na coronabesmetting

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden