Ricciardo geen spijt van genomen risico bij start

2021MexicanGrandPrixSundayGP2118_191238_1ST6526

Daniel Ricciardo speelde ongewild een belangrijke rol in de Grand Prix van Mexico. De Australiër kende een sterke start, maar verremde zich voor de eerste bocht en toucheerde daarmee de Mercedes van Valtteri Bottas. Daarmee was de race voor beide heren min of meer voorbij. De McLaren-coureur eindigde de race dan ook met lege handen op P12. 

Ricciardo gaf in het interview na afloop van de race voor de camera's van Ziggo Sport aan dat hij in eerste instantie niet zeker wat bij wie de fout lag vlak na de start van de Grand Prix van Mexico. "Inmiddels heb ik een herhaling gezien en kan ik de conclusie trekken dat het een raceincident was. Uiteindelijk maakt het ook niet uit bij die de fout lag, de race was voor ons allebei voorbij."

"Moest voor het gat gaan"

Ricciardo legde na afloop uit dat je natuurlijk niet bij zo'n incident betrokken wilt zijn, maar dat hij het gevoel had dat hij voor het gat moest gaan. "Ik heb geen spijt van mijn beslissing om ervoor te gaan. Ik had een voordeel op Sergio Pérez en het leek veilig. De uitkomst is spijtig, maar als ik het niet had geprobeerd, dan was ik waarschijnlijk wel in de chaos van anderen terecht gekomen. Natuurlijk is het wel jammer voor hem (Bottas, red.) en mijzelf."

Daniel Ricciardo / McLaren / Valtteri Bottas / Mercedes / Mexico / 2021
Foto: McLaren Media Centre

Ricciardo verloor zijn voorvleugel in het incident en zowel de McLaren-coureur als Bottas kwamen naar binnen voor een pitstop. Na de pitstops kon Ricciardo zijn bolide breed houden en Bottas rondenlang achter zich houden. Maar beide heren wisten niet meer naar de punten te rijden.

Daniel Ricciardo / McLaren / Valtteri Bottas / Mercedes / Mexico / 2021
Foto: McLaren Media Centre

Maxico

Ricciardo, die van 2016 tot en met 2018 de teamgenoot was van Max Verstappen bij Red Bull Racing is altijd begaan met de resulaten van de Nederlander. Ook na de race in Mexico kwam de dominante overwinning van Verstappen ter sprake bij Jack Plooij. "Maxico noemen jullie het toch? Hij pakte de leiding bij de start? Gefeliciteerd aan Max, geen felicitaties voor mij", verzuchtte de Australiër.

Lees ook: Top & Flop Grand Prix van Mexico de race

Lees ook: Max Verstappen over P1: “Zo laat mogelijk geremd”

Lees ook: Lewis Hamilton hamert op wederzijds respect in titelstrijd

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden