Ricciardo hield rekening met penalty voor Stroll

red-bull-ring

In één van de laatste rondes van de race probeerde Stroll Ricciardo in te halen. De inhaalactie was ‘under investigation’ en zojuist is naar buiten gebracht dat er geen straf komt voor de Canadees. Ricciardo was ervan overtuigd dat hij de positie terug zou krijgen maar de stewards denken daar dus anders over.

Stroll probeerde Ricciardo in te halen, bij die actie kwamen beide coureurs buiten de baan terecht. Hierdoor kon Lando Norris een plaatsje opschuiven. In een interview na de race heeft Ricciardo laten weten dat hij verwacht de positie wel terug te krijgen. “Als hij mij van de baan duwt en hij blijft op de baan is het een mooie actie, maar als je ervoor zorgt dat we beiden van de baan moeten noem ik dat geen inhaalactie. Het is jammer dat we daardoor een plek hebben verloren aan Lando maar als het goed is krijgen we de plek van Stroll weer terug.”

Ricciardo was er dus zeker van dat hij de positie terug zou krijgen. Helaas voor hem zal hij die positie niet krijgen omdat de stewards hebben aangegeven dat er geen verdere acties nodig zijn. De Australiër moet dus genoegen nemen met P8.

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden