Ricciardo is gelukkig bij Renault, zegt Abiteboul

1920x1080-Daniel-Ricciardo-Renault-GP-Monaco-2019

Hoewel het Formule 1-seizoen verre van succesvol verloopt voor Renault is de renstal er wel van overtuigd dat Daniel Ricciardo inmiddels zijn plek heeft gevonden binnen het team. Dat zegt althans teambaas Cyril Abiteboul in gesprek met Sky Sports F1.

"Het is een reis en we moeten de nederigheid hebben om te accepteren dat het tijd kost om een winnend team te bouwen. Dat is precies wat we doen en dat is precies wat we Daniel vorig jaar hebben uitgelegd toen hij besloot naar ons toe te komen. We probeerden hem niet iets te verkopen dat niet zou gebeuren en ik denk dat die oprechtheid zich heeft uitbetaald."

Teleurstellende start

Na vijf seizoenen Red Bull Racing maakte de Australiër afgelopen zomer een verrassende transfer naar Renault. Vooralsnog is de overstap nog niet succesvol. Een zevende plaats in China is tot dusver zijn beste prestatie. In totaal verzamelde Ricciardo het schamele aantal van acht punten.

"Mensen die hem van vroeger kenden, vinden dat hij een andere Daniel is. Misschien zit hij niet in de positie om races te winnen, maar er is meer in leven dan dat. Hij is gelukkig en ik ben er zeker van dat dát het team naar een ander niveau kan brengen omdat uiteindelijk hij een coureur is die races wil winnen en dat is onze plicht tegenover hem."

Geen spijt

Ricciardo liet eerder al weten geen spijt te hebben van zijn overstap. "Als ik bij Red Bull was gebleven, zou ik weer om de vierde plaats rijden. Hier leer ik meer. Ik wist dat we niet direct vanaf het begin mee zouden doen om het podium."

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden