Ricciardo: "Mijn race was droevig, maar weekend was leuk"

2021DutchGrandPrixSundayGP2113_114629MS2_9109

Aan zijn race an sich op Zandvoort zal Daniel Ricciardo niet snel terug denken, maar de Australiër heeft genoten van de sfeer op het circuit. "De fans zijn geweldig", liet Ricciardo weten die de race zondag als tiende startte en als elfde finishte achter teamgenoot Lando Norris. 

Al met al was het een matige dag voor Ricciardo. Aan het begin van de race leek het er even op dat de McLaren-coureur een probleem had met zijn motor, later bleek dit niet een ernstig probleem, maar wat overtollige olie te zijn.

Probleem versnelling bij start

In zijn interview met Ziggo Sport liet hij echter weten bij de start wel een probleem te hebben gehad. "Ik zwaaide met mijn hand, want ik dacht dat ik niet kon starten. Het lukte niet de versnelling te selecteren, toen moest ik mijn linkerhand gebruiken om te starten. Daardoor was de start wat rommelig en chaotisch.

Daniel Ricciardo / McLaren / Zandvoort / Nederland / 2021
Foto: McLaren Media Centre

Vooral de eerste ronde was leuk gaf Ricciardo aan, daarna kwam de sleur er wat in. "Ik was na de start negende, de Alpine's liepen bij ons vandaan, ik kon weinig doen." Bij zijn pitstop wisselde hij naar de hardere compound en werd de strategie gewijzigd door het team. "De strategie wijzigde om Lando (Norris red.) te helpen om aan te vallen. Dat heeft sowieso mijn race geschaad en ik denk niet dat het heel veel meer heeft opgeleverd voor Lando."

Twijfelachtige strategie

De Australiër liet weten dat hij denkt dat zijn team vandaag te hard haar best gedaan heeft om slim te zijn. "Ik moet met het team praten om te horen wat ze te zeggen hebben, want ik heb het gevoel nu dat we het plan niet goed uitgevoerd hebben."

McLaren / pitmuur / team / Zandvoort / Nederland / 2021
Foto: McLaren Media Centre

Ricciardo gaf wel toe dat het team naast de baan de beschikking heeft over veel meer data en hij daar als coureur gewoon op moet vertrouwen. "Als zij een besluit nemen dan vertrouw je dat proces. Misschien was het een gok die ze genomen hebben, omdat we niet veel te verliezen hadden. Misschien ligt het zo simpel en hebben ze het met zijn (Norris red.) geprobeerd, maar is het niet gelukt"

Geweldige fans

Op de vraag van Jack Plooij wat hij van de ambiance op het circuit vond liet de goedlachse Ricciardo weten dat hij er erg van genoten heeft. "Mijn race was wat droevig, maar het weekend was erg leuk! De fans zijn geweldig en de driversparade was onwerkelijk." Ricciardo was voorafgaand aan de race te zien in de oranje juichcape en leek erg te genieten van de sfeer op de tribunes. "Ik neem goede herinneringen mee van dit weekend en ik kijk ernaar uit om terug te komen", sloot Ricciardo af.

Lees ook: Sergio Pérez: “P6 haalbaar zonder incident Norris”

Lees ook: Pierre Gasly: “Auto was fantastisch, heb genoten!”

Lees ook: Max Verstappen oppermachtig op Zandvoort

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden