2021PortugueseGrandPrixSaturdayGP2103_143319_ONZ2976

Daniel Ricciardo kwam in de kwalificatie voor de Grand Prix van Portugal niet verder dan Q1. De coureur van McLaren kwalificeerde zich als zestiende, waar hij logischerwijs niet blij mee is. 

Ricciardo heeft geen duidelijke verklaring voor zijn Q1-exit. "Ik weet het niet op dit moment, het gebeurde zo snel", zei Ricciardo tegen Formula 1. "De rondes in Q1 waren lastig. Vooral richting de laatste sector was het heel moeilijk, maar waarom we worstelden of waarom het moeilijk was om een fatsoenlijke ronde te rijden, is niet zo duidelijk op het moment. Ik denk dat er zeker wat dingen waren. We hadden een paar tienden sneller kunnen gaan, maar het was lastig. Zestiende is grimmig, dat is zeker. Een resultaat waar ik me totaal niet goed over voel."

2021PortugueseGrandPrixFridayGP2103_140129_69I9809-700x467
Foto: McLaren Media Centre

Oude stijl

Terwijl teamgenoot Lando Norris zich als zevende kwalificeerde, is Ricciardo nog niet in staat om de McLaren op gevoel te besturen. "Ik probeer nog steeds om uit mijn oude rijstijl te stappen, dus ik ben me heel bewust van hoe ik elke bocht benader als je begrijpt wat ik bedoel. Ik heb het gevoel dat ik gisteren een goede stap heb gemaakt. Ik voelde me zeker meer op mijn gemak, in ieder geval een stuk meer dan een aantal weken geleden. Daarom is het heel somber om hier nu te staan."

Lees ook: Bottas pakt pole position voor Grand Prix van Portugal

Lees ook: Max Verstappen: "We hadden totaal geen grip vandaag"

 

 

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden