Ricciardo: “Onbekend terrein voor Vettel bij overstap”

5fd2-53bc-5578-457a9724361b_1ad4957801862fae2b64e14104e9df7b45a422e7

Renault coureur Daniel Ricciardo verwacht dat Sebastian Vettel zich flink zal moeten aanpassen indien hij de overstap maakt naar een team in het middenveld. Volgens de Australiër vergt het niet kunnen meedoen om overwinningen om een compleet andere mindset.

Al enkele weken gonst het van de geruchten over een overstap van Sebastian Vettel naar Aston Martin in 2021. De viervoudig wereldkampioen scoorde in de afgelopen twaalf seizoenen bij Toro Rosso, Red Bull en Ferrari gemiddeld tien podiums per jaar. Iets wat wellicht kan veranderen indien de Duitser een overstap maakt naar een team in het middenveld. Voor oud-teamgenoot Daniel Ricciardo is dat geen onbekende situatie. De Australiër maakte vorig jaar de overstap van Red Bull naar Renault en scoorde sindsdien geen enkel podium meer. 

Alhoewel de Racing Point auto’s dit jaar beter voor de dag komen dan de Ferrari’s, denkt Ricciardo dat Vettel zich toch zal moeten aanpassen aan de nieuwe situatie: “Seb heeft zijn hele carrière vooraan meegedaan. Ik zou zeggen dat hij podiums heeft gescoord of heeft gewonnen in elk jaar waarin hij actief was in de Formule 1. Indien hij naar een team in het middenveld zou gaan, dan begeeft hij zich op compleet nieuw terrein. Je moet er iets meer open minded instaan en moet meer geduld hebben.”

Ricciardo vindt daarom dat Vettel goed moet nadenken over zijn toekomst: “Als hij de wil nog heeft en gemotiveerd is om op topniveau te blijven presteren, dan vind ik honderd procent dat hij in de sport moet blijven. Maar in het middenveld gaat het om de lange termijn. Je moet je er niet voor slechts twaalf maanden aan committeren, maar voor twee of drie jaar. Als voormalig teamgenoot kan ik zeggen dat ik Seb respecteer. Ik hoop dat hij een plek vindt waar hij gelukkig is.”

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden