Ricciardo: Red Bull en Renault kunnen prima samenwerken

310a-d67a-4269-4cefae4bfcb0_bef78270e3081aa65de55f84d9e0a7d175b78f30

Daniel Ricciardo is ervan overtuigd dat Red Bull en Renault prima zouden kunnen samenwerken, mocht Red Bull een Renault-motor gaan gebruiken in 2022.

Honda heeft bekendgemaakt dat het na 2021 stop met de Formule 1. Hierdoor zit Red Bull vanaf 2022 zonder motor. Renault zou een mogelijke motorleverancier kunnen worden voor Red Bull. Renault leverde eerder al motoren aan het Oostenrijkse team, maar de twee partijen gingen in 2018 niet al te best uit elkaar. Toch denkt Renault-coureur en voormalig Red Bull-coureur Daniel Ricciardo dat Renault en Red Bull opnieuw zouden kunnen samenwerken.

"Het is natuurlijk niet aan mij om te beslissen, maar ik denk dat het (samenwerken red.) kan", vertelde de Australiër aan Autosport. "Er zijn emoties, er is 'business', en er is tijd. Tijd geneest veel dingen, en of de dingen nu een paar jaar geleden niet met elkaar in overeenstemming waren of wat het ook was, ik denk niet dat dat per se voor altijd zal blijven", doelt Ricciardo op de spanningen tussen Red Bull en Renault in 2018.

"Als dat (een hernieuwde samenwerking tussen Red Bull en Renault red.) is wat er in de toekomst gebeurt, denk ik dat ze weer goed kunnen samenwerken. Ik heb nog nooit iets meegemaakt dat onherstelbaar was, dus ik maak me geen zorgen als ze weer gaan samenwerken. (...) Afgaande op het verleden, de geschiedenis, en mijn eigen ervaringen denk ik niet dat ze zich zorgen zouden maken", aldus Ricciardo.

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden