Ricciardo sluit rampjaar af en kijkt vooruit

AP-1X2BVUP7S1W11_news

Daniel Ricciardo heeft er alle vertrouwen in dat met zijn vertrek naar Renault een einde komt aan het ongeluk dat hem in 2018 achtervolgde. De scheidend Red Bull-coureur heeft het afgelopen jaar de meest DNF’s gescoord dan welke coureur ook, achtmaal in twintig races.

Het seizoen begon veelbelovend voor de goedlachse Australiër, met twee zeges in de eerste zes races. Er werd zelfs voorzichtig gespeculeerd over een wereldtitel, maar vervolgens zag Ricciardo geen enkele keer meer het podium.

Uitvalbeurt

Zijn meest recente uitvalbeurt was in Mexico, toen de wagen met nummer 3 met nog negen rondes te gaan stilviel met een versnellingsbakprobleem. Hij had op dat moment uitzicht op een podiumplek. De teleurgestelde coureur liet zich ontvallen dat zijn vervanger Pierre Gasly zijn laatste twee races mocht rijden. In Brazilië finishte hij als vierde.

Over het feit dat Ricciardo bij het team zal gaan rijden dat grotendeels verantwoordelijk is voor zijn problemen in 2018 maakt hij zich niet al te veel zorgen. “Na 2018 zal aan alle pech een einde komen, het ongeluk blijft in 2018 achter”, aldus Ricciardo. Hij kijkt uit om bij Renault aan de slag te gaan, of hij nu hele goede races gereden zou hebben of niet.

Volgens de Red Bull-coureur keek hij al uit naar iets nieuws voordat hij in een serie van uitvalbeurten terecht kwam: “Ik kijk er naar uit om nog een goed resultaat neer te zetten, maar ben evenzo gemotiveerd om een frisse start te maken met een nieuw team.”

 

 

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden