2021MonacoGrandPrixThursdayGP2105_083107_J5A9227

Zijn team liet weten tevreden te zijn over de progressie die hij heeft geboekt in Monaco. Zelf was hij echter nogal teleurgesteld na de kwalificatie voor de Grand Prix van Monaco. Daniel Ricciardo moet genoegen nemen met een twaalfde startplek voor de race van zondag. "De auto voelde vandaag beter dan donderdag, maar het gat was nog steeds groot dus ik ben even in de war", zegt de Australiër tegen Grand Prix Radio.

De coureur van McLaren zoekt vaak de vergelijking met zijn teamgenoot Lando Norris die ook deze keer weer sneller is dan hijzelf. "Ik lig het hele weekend eigenlijk al een seconde achter op Lando. Je zou denken dat het alleen maar beter kan als je zo ver achter ligt", zegt hij. "Er waren een aantal rondes in Q1 waarvan ik het idee had dat het goed ging. Maar dan had ik nog steeds meer dan een seconde achterstand op Lando. Ik heb op dit moment eigenlijk even geen antwoorden."

Data

Uit data zou kunnen blijken waar het grootste verschil met Norris zit. "Ik ga kijken of ik iets kan vinden, ik wil het allemaal leren. Maar het gat is groot. We hebben natuurlijk al gekeken naar de data van donderdag", zegt Ricciardo. "We gaan er zondag gewoon wat van maken." Teamgenoot Lando Norris wist wel Q3 te halen en start tijdens de race op zondag vanaf de vijfde startplek. Norris is misschien wel zijn grootste concurrent

Lees ook: Verstappen: “Rode vlag heeft mijn kans op pole verpest”

Lees ook: Leclerc: “Maak me zorgen om gearbox penalty”

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden