'Ricciardo te vroeg naar Renault'

AP-1XG1P7G9D1W11_news

Voormalig Formule 1-coureur Karun Chandhok is van mening dat Renault nog niet klaar is voor een toprijder als Daniel Ricciardo. Hoewel men bij Renault zeer opgetogen is met de komst van de Australiër, denkt Chandhok dat ze beter nog even hadden kunnen wachten.

"Het is waarschijnlijk een jaar te vroeg voor hen voordat ze echt klaar zijn voor een topcoureur. Ik denk dat ze het dit jaar goed doen als ze zich stevig vestigen op de vierde plek en misschien een keer onverwacht naar het podium rijden. Afgelopen jaar zaten ze qua snelheid niet echt ver Force India en Haas verwijderd en dit jaar moeten ze dat wel echt bereiken. Ze zijn een fabrieksteam dat op weg is om een topteam te worden. Daarom moeten ze zich echt stevig nestelen als vierde team," aldus de Indiër tijdens de Autosport International show.

Juist dat gaat volgens Chandhok een hele uitdaging worden omdat de teams in het middenveld zeer aan elkaar gewaagd zijn. "Je hebt Force India met nieuwe investeerders en met meer budget, Haas dat een goed jaar achter de rug heeft en met hun samenwerking met Ferrari daarop wil voortbouwen. Verder heb je McLaren en Williams die uitkijken naar betere jaren, Toro Rosso dat veel nauwer gaat samenwerken met Red Bull dan voorheen en daarnaast ook nog Sauber met Kimi Raikkonen. Het middenveld zat afgelopen jaar al heel dicht op elkaar en dat zal ook zo blijven. Toch denk ik niet dat een van deze teams het gat naar de top drie zal dichten in 2019," besloot Chandhok die dit jaar als commentator zal terugkeren bij het team van Sky Sports F1.

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden