Ricciardo: "Top zes was maximaal haalbare vandaag"

2021PortugueseGrandPrixSaturdayGP2103_143319_ONZ2976

Daniel Ricciardo is tevreden met zijn zesde plek tijdens de Grand Prix van Spanje. Het is de eerste keer dit seizoen dat de Australiër hoger weet te eindigen dan zijn teamgenoot Lando Norris, die op P8 eindige. "Top zes was het maximaal haalbare voor mij vandaag", zegt Ricciardo tegenover Grand Prix Radio.

Nog geen week na de race in Portugal stond alweer de volgende race op het programma. Het aangepaste circuit van Barcelona was dit keer het toneel van een race waarin de bandenstrategie de sleutel was tot succes. "Ik denk dat veel mensen in hun hoofd hadden dat ze met één pitstop de race zouden uitrijden. Maar het bleek later dat twee keer stoppen toch sneller was. We moesten ons dus aanpassen", zegt Ricciardo. De Australiër kende naar eigen zeggen een goede start van de race, maar was daarna niet meer in staat om zich naar voren te werken. "Ik had daarna vrijwel gelijk snellere auto's achter mij aan, dus ik heb de hele race alleen maar mijn positie moeten verdedigen. Ik had het er druk mee."

"Het gaf ons een voordeel en het was een stap in de goede richting. Maar het is denk ik nooit genoeg", zegt Ricciardo lachend over zijn nieuwe vloer en nieuwe voorvleugel. "We blijven er gewoon aan werken en hopelijk kunnen we dan wat dichter bij de topteams komen", aldus de Australiër. McLaren staat op dit moment derde in het constructeurskampioenschap, maar het team van Ferrari hijgt in haar nek. Het Italiaanse team volgt op de vierde plaats met slechts vijf punten verschil. Ondertussen zijn Red Bull en Mercedes in een spannende titelstrijd verwikkeld geraakt.

Lees ook: Hamilton wint GP van Spanje, Verstappen tweede

Lees ook: Dominante Dennis Hauger wint derde race Formule 3 Spanje

Lees ook: Ferrari: “Focus ligt bijna volledig bij 2022-auto”

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden