Ricciardo vervangt vanaf 2021 Sainz bij McLaren

Ricciardo

McLaren kondigt vanochtend aan dat ze een overeenkomst hebben bereikt met Daniel Ricciardo voor 2021. Ze geven direct aan dat ook Lando Norris behouden zal blijven. Dit betekent dat Carlos Sainz gaat vertrekken bij McLaren, maar dat heeft alles te maken met zijn verwachte overstap na Ferrari die later vandaag bevestigd moet worden.

Daniel Ricciardo verlaat dus Renault, waar hij een tot nu toe teleurstellende periode heeft gekend. Op het moment dat Ricciardo naar Renault vertrok zat het team in een opwaartse spiraal en wist het ieder jaar hoger te klimmen in het kampioenschap voor constructeurs. Maar sinds Ricciardo is aangesloten leek de voortgang gestopt te zijn en het team eindigde zelfs achter McLaren, Daniel Ricciardo's nieuwe werkgever.

Ricciardo zal ongetwijfeld meer hebben verwacht bij het fabrieksteam dat haar beloftes niet heeft kunnen waarmaken. Met de overstap naar McLaren hoopt Ricciardo in de toekomst weer mee te kunnen doen met de grote jongens, zeker met de Mercedes motor die achterin de McLaren zal liggen vanaf 2021.

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel een vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen