Ricciardo: “We hebben wat recht te zetten na vorig jaar”

ric

Daniel Ricciardo gaat tijdens de Grand Prix van Bahrein op zoek naar eerherstel na de dubbele uitvalbeurt van Renault tijdens de race van vorig jaar. Volgens de Australiër wordt het gezien de strijd om de derde plaats in het constructeurskampioenschap belangrijk om met beide auto’s in de punten te finishen.

Het Formule 1-seizoen nadert zijn ontknoping en alhoewel de prijzen vooraan het veld verdeeld zijn, is de strijd om de derde plaats in het constructeurskampioenschap ongemeen spannend. Slechts 24 punten scheiden nummer drie, Racing Point van de nummer zes, Ferrari. Renault kijkt tegen een achterstand van 18 punten aan en gaat in Bahrein dus op zoek naar een goed resultaat om het gat te dichten.

Daniel Ricciardo beseft dat het een belangrijk weekend is voor de Franse renstal. “We hadden het moeilijk in Turkije doordat er weinig grip was en de race in verband met de regen erg onvoorspelbaar was. Bahrein zou weer een normaal weekend moeten worden. We moeten met beide auto’s in de punten finishen.”

“Ik heb het gevoel dat ik de auto veel beter begrijp ten opzichte van de laatste keer dat we hier waren, dus ik denk dat we er goed voor staan”, aldus Ricciardo. Het team van Renault zal het in ieder geval beter willen doen dan vorig seizoen, toen beide coureurs vlak voor het einde moesten opgeven. Nico Hülkenberg finishte niet in verband met een motorisch probleem, Daniel Ricciardo moest zijn auto aan de kant parkeren met een elektronisch probleem. “De afgelopen jaren waren mijn resultaten in Bahrein niet goed, maar ik wil dat dit jaar rechtzetten. We hebben ook wat goed te maken na vorig jaar, dus ik ben hongerig en er helemaal klaar voor”, concludeert de Australiër.

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden