Ricciardo: ''We hebben een grote stap vooruit gezet''

310a-d67a-4269-4cefae4bfcb0_bef78270e3081aa65de55f84d9e0a7d175b78f30

Daniel Ricciardo was de verrassing tijdens de tweede vrije training. De Australiër zette zijn Renault op de derde stek achter de beide Mercedessen. Ricciardo weet dat dat zijn startplek niet gaat zijn voor de race, maar tijdens de sessie merkte hij dat er een grote stap is gezet. 

De 31-jarige Ricciardo wist tijdens de Britse Grand Prix als vierde te finishen en gaat nu met veel vertrouwen de kwalificatie en race in tijdens de 70th Anniversary Grand Prix. Zeker na de onverwachte derde plaats tijdens de tweede vrije training heerst er optimisme in de garage van Ricciardo.

''Ik denk dat onze snelheid echt was die we hebben laten zien'', vertelt Ricciardo aan Autosport"We hebben tijdens de sessie een paar wijzigingen aangebracht en ik voelde echt dat we een grote stap hadden gezet. Ik dacht: ''oké, dit is een behoorlijk goede raceauto nu'', dus ik denk dat we die snelheid kunnen vasthouden. We zullen zien. Ik bedoel, als we dit in de kwalificatie kunnen dan overtreft dat onze verwachtingen, maar ik denk dat we nog steeds heel goed werk kunnen leveren.''

Ricciardo wil alleen voor teveel opportunisme waken, omdat vooral de windrichting gaat veranderen gedurende het weekend en dat heeft veel invloed op de balans van de auto.

''Het ding is dat morgen de wind zo te zien 180 graden gaat draaien en hij zal sterker zijn", legt hij uit. ''Mensen thuis hebben geen idee wat dat voor invloed heeft. Dat gaat de balans van de auto enorm veel veranderen. Dus misschien dat we zaterdag er minder goed bij staan, omdat er een paar andere dingen aan de hand zijn, maar we hebben ons vandaag zeker op een goede plek geplaatst'', besluit Ricciardo.

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden