Richard Verschoor wint spannende sprintrace in Saoedi-Arabië

Richard Verschoor F2 Oostenrijk 2023

Richard Verschoor wint de sprintrace in Saoedi-Arabië. De Nederlander begon op de eerste startrij en gaat in ronde acht voorbij aan Paul Aron. Daarna komt de eerste zege van zijn Formule 2-seizoen niet meer in gevaar. Achter hem finishen Dennis Hauger en Paul Aron.

Zonder Oliver Bearman gaat de Formule 2 van start in Jeddah. Vanaf pole position start Paul Aron met naast hem Richard Verschoor. Vooraan is er weinig spektakel, in het middenveld is het anders. Mercedes-wonderkind Kimi Antonelli komt slecht weg bij de start en probeert het in de eerste twee bochten goed te maken. De Italiaan raakt Jak Crawford en daarbij verliest Antonelli een deel van zijn voorvleugel.

DAMS in Saudi-Arabië

Beide DAMS-auto's komen niet eens van hun plek af, wat zorgt voor een achterstand voor Zak O'Sullivan. Victor Martins laat net als in Bahrein een nulscore noteren, jammer voor de Fransman die als één van de favorieten voor het kampioenschap staat genoteerd. 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Formula 2 (@formula2)

Na de herstart van de safety car gaat Richard Verschoor op jacht naar Paul Aron voor de leiding. In ronde zeven van de race probeert de man uit Benschop het aan de buitenkant van Aron. De coureur uit Estland weet deze poging nog wel af te slaan, maar een ronde later kan ook hij er niks aan doen dat Richard Verschoor de leiding van de race pakt.

Verschoor oppermachtig

De coureur van Trident pakte vervolgens een voorsprong, maar die werd tenietgedaan door een safetycarperiode. Amaury Cordeel spint in de tiende ronde en laat daarna op domme wijze zijn auto afslaan. Daarom komt er voor de tweede keer vandaag een safety car op de baan. Na een rustige herstart gaat Dennis Hauger die op de derde plek reed, langs Paul Aron en pakt daarmee de tweede plaats. Hauger komt nog wel dichterbij Verschoor, maar kan niet binnen DRS-afstand komen. Daarmee pakt Verschoor meteen zijn eerste punten van het seizoen en zijn vierde overwinning in zijn F2-carrière.

 

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden