Vervanger Jack Plooij GP Spanje is Rick Winkelman

photo5881790569380951435

Jack Plooij zal tijdens de Grand Prix van Spanje helaas niet in de paddock aanwezig zijn als pitreporter. Rick Winkelman zal deze taak gedurende dat grand prix-weekend overnemen. Winkelman moet nog wel de nodige PCR-testen van de FOM doorstaan om definitief toegang tot de paddock te krijgen, maar zijn ticket naar Barcelona is geboekt.

Grand Prix Radio heeft vernomen dat Rick Winkelman in zal vallen als pitreporter tijdens de Grand Prix van Spanje. Jack Plooij, die normaal gesproken samen met Olav Mol de grands prix afreist, zit samen met één van de cameramannen in quarantaine in Portugal. De andere cameraman die Ziggo ter beschikking heeft, zal als het goed is zonder veel problemen in kunnen vallen. Hij heeft de benodigde accreditaties namelijk al op zak.

Hoe vermaakt Jack zich in quarantaine?

Voor Jack zelf is het natuurlijk enorm vervelend dat hij noodgedwongen in het hotel in Portugal achter moest blijven. Grand Prix Radio sprak met hem over hoe het gaat en over hoe de komende dagen eruit zullen zien. "Ik heb niet veel energie, dus ik ben vaak al lang blij als ik wat gedaan krijg", stelt Jack. Hij en één van de crewleden zitten al sinds 30 april in quarantaine in het hotel in Portugal. De twee zijn namelijk besmet geraakt met het coronavirus.

plooij_mol-1
Eerdere (niet recente) foto van Jack en Olav. Foto: Jack Plooij

"Af en toe drink je even koffie op het balkon, ik ben al lang blij dat ik op die manier nog even 'naar buiten' kan. Af en toe kan ik zo op afstand praten met Wout (crewlid red.). Gisteren keken we allebei naar de Champions League dus konden we daar wat over praten." De Ziggo-crew zat ook tijdens de Grand Prix van Portugal in quarantaine in het hotel. Daar heeft het team een technisch hoogstandje geleverd door vanuit hotelkamers live verslag te doen van het raceweekend. "Het mooie was dat we de race vanaf de hotelkamer konden doen, dat was heel gaaf om te doen dus die dagen vlogen voorbij. Maandag was echter wel even lastig, want wat ga je nu doen?"

'Geweldig dat de fans toch bediend blijven'

Gelukkig voor Jack kan hij wel de productie voor komend raceweekend in Spanje voor zijn rekening nemen. Dat kan hij namelijk vanuit zijn eigen hotelkamer in Portugal doen. "Ik ben bijvoorbeeld dingen aan het plannen met betrekking tot het mediaschema. Zo hebben we een interview met Mick Schumacher gepland staan dat steeds van tijd verandert. Ik zorg er dan voor dat iedereen op het juiste moment op de juiste plek is", legt Plooij uit. Op deze manier kan hij gelukkig toch nog betrokken blijven bij het racegeweld.

Jack-Plooij-700x420
Interview Jack en Max Verstappen 2019 Foto: Jack Plooij

Ondertussen zal Rick Winkelman als pitreporter fungeren tijdens de Grand Prix van Spanje. Jack wenst zijn collega veel succes en plezier toe. "Rick doet de interviews voor de fans. Hij is tevens een vertrouwd gezicht voor Max Verstappen. Zo kunnen we toch interviews maken met rijders en onze eigen vragen stellen", vertelt Plooij. "Dat ik als gevolg van die positieve test niet naar Spanje kan, blijft natuurlijk flink balen, maar so be it. Het is geweldig dat de fans op deze manier toch bediend blijven, dat is immers het belangrijkste!"

Weer van de partij in Monaco

Als alles volgens verwachting verloopt mag Jack zondag 9 mei om 10 uur in de ochtend uit quarantaine. De grote vraag is natuurlijk: wat ga je als eerste doen als je je vrijheid weer terug hebt? "Het zwembad induiken. Ik zit al tien dagen naar het zwembad te kijken, het lonkt naar me en ik kan er niet heen. Dus op zondag ga ik mijn zwembroek aantrekken en een flinke duik nemen", stelt Plooij. De pitreporter zal de daaropvolgende race in Monaco dus gewoon weer van de partij zijn.

Lees ook: Tijdschema Grand Prix van Spanje

Lees ook: Nico Rosberg: “Verstappen begint te leren hoe goed Hamilton is”

Lees ook: F1 aan Tafel: Meer “betonnen broodjes” op circuits

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden