Rinus van Kalmthout blikt terug op Indycar seizoen

WilliamsF1_21237_HiRes

Rinus van Kalmthout blikt voor Grand Prix Radio terug op zijn debuutseizoen in de de Indycar klasse, waarin hij de titel Rookie of the Year wist binnen te slepen. 

"Ik ben heel erg blij met de titel Rookie of the Year", begint Rinus Van Kalmthout. "Het was natuurlijk wel een heel apart jaar door de coronacrisis, en ik ben daarom blij dat we nog hebben kunnen racen. Het doel dit jaar was uiteindelijk om voor de titel Rookie of the Year te gaan en om het jaar te eindigen met minimaal één podiumfinish. Dat is in ieder geval gelukt."

"Het seizoen begon wat minder, maar uiteindelijk was er dus wel een podium in Indianapolis en ook een pole position. Alles bij elkaar was het een heel goed jaar en ik heb veel geleerd. Dat vind ik nog wel het belangrijkste", vat de Nederlander zijn seizoen samen. Van Kalmthout kan dus tevreden terugkijken op zijn debuutseizoen in de Indycar klasse, maar Veekay kijkt ook al vooruit naar volgend jaar.

"Ik heb eigenlijk alle doelen die ik heb gesteld kunnen afvinken dit jaar. Daar ben ik heel erg tevreden mee. Ik kan niet wachten om volgend jaar weer voor Ed Carpenter Racing uit te komen, en daar als een niet-rookie kijken of we vooraan mee kunnen doen in het algemeen kampioenschap", besluit Van Kalmthout.

 

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden