Rinus 'VeeKay' blijft in 2022 bij Ed Carpenter Racing

door Jacobine van den Berg
JGS-2021-INDIANAPOLIS-500-124498-1

Rinus 'VeeKay' van Kalmthout rijdt ook in 2022 weer in de IndyCar voor Ed Carpenter Racing. De 21-jarige Nederlander zal zijn derde seizoen in de Amerikaanse raceklasse rijden bij het team uit Indianapolis.

Van Kalmthout maakte zijn IndyCar-debuut in 2020 voor Ed Carpenter Racing en eindigde dat seizoen als rookie of the year met een podium, een pole position en de veertiende plek in de eindstand van het kampioenschap. In mei 2021 behaalde Van Kalmthout zijn eerste IndyCar-zege tijdens de Indianapolis Grand Prix. Tijdens de beroemde Indy500 presteerde hij goed door zich op de eerste startrij te kwalificeren en als achtste te finishen.

"We willen meedoen voor de titel"

"Ik verheug me op nog een seizoen met Ed Carpenter Racing", aldus Van Kalmthout. "We hebben dit jaar veel progressie geboekt en mooie herinneringen gemaakt, zoals mijn eerste IndyCar-zege. Volgend jaar kunnen we het denk ik nog beter doen. We willen meedoen voor de titel, vaker winnen en podiums pakken", zo sluit de Nederlander af.

Er was al iets langer sprake van het feit dat Van Kalmthout bij Ed Carpenter Racing zou blijven. Hoewel er interesse was van andere teams, is de relatie met 'ECR' goed en ziet hij potentie om samen verder te groeien.

Long Beach

‘VeeKay’ heeft dit jaar nog één race te gaan, zondagavond om 21:00 uur Nederlandse tijd in Long Beach. Van Kalmthout staat momenteel elfde in het kampioenschap, met een mogelijkheid op een top tien klassering. Hij start in Long Beach als 24ste. De race is te zien bij Ziggo Sport Racing.

Lees ook: Colton Herta wint IndyCar race op Laguna Seca

Lees ook: Rinus VeeKay: “Supergoed seizoen tot nu toe”

Lees ook: Lewis Hamilton pakt 100e Formule 1-overwinning

door Jacobine van den Berg

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden