Rob van Someren: "Mercedes heeft zich gewoon misdragen"

M277694

Radio-dj en autosportliefhebber Rob van Someren vindt dat Mercedes zich 'gewoon heeft misdragen' tijdens de Grand Prix van Abu Dhabi. Van Someren was te gast bij de F1 aan Tafel, de wekelijkse podcast van Grand Prix Radio. Ook vaste gast Frans Verschuur schoof weer aan, samen met pit-reporter Jack Plooij. Zij lieten hun licht schijnen op de gebeurtenissen tijdens en na afloop van de race, met onder andere het discutabele gedrag van Mercedes. Presentator van dienst was uiteraard Mattie Valk.

"Mercedes heeft zich echt misdragen", luidt duidelijke mening van Rob van Someren. Frans Verschuur voegt hieraan toe: "Lewis heeft niet verloren, Mercedes heeft verloren. Ik vind het schandalig voor een merk als Mercedes, dat echt een A-merk is, dat ze zich zo laten kennen." Ook is hij van mening dat Hamilton zich uitstekend heeft gedragen voor iemand die net het kampioenschap heeft verloren.

SI202112120260_hires_jpeg_24bit_rgb-700x484
Foto: Red Bull Content Pool (Lars Baron/Getty Images)

Marketingschade

"Dit gedrag van Mercedes en Toto Wolff zorgt voor enorme marketingschade", zegt Rob van Someren even later over de acties van Mercedes na de race. "Hier kun je nog een paar miljoen tegenaan gooien, maar dit trek je niet meer recht. En bovendien beroof je het team, dat gewoon de constructeurstitel heeft gewonnen, van een feestje."

Niki Lauda wordt gemist

Off Jack Plooij nog iets heeft vernomen van Mercedes na de race? "Nee, niets. Weg. Verdwenen. Niemand van het team was aanspreekbaar. Ze zijn gewoon gegaan." Volgens Plooij is daarna mist het team van Mercedes, en met name Toto Wolff, Niki Lauda. "Hij wordt zo gemist binnen dat team. Elke ochtend ontbeten ze samen met Helmut Marko van Red Bull Racing. Hier haalden ze alle angeltjes eruit om de boel rustig te houden. Daar is nu niks meer van de zien bij Toto Wolff."

M160884-700x467
Foto: Mercedes AMG F1 - LAT Images

Heel lang duurde het gedrag van Wolff uiteindelijk niet. Een paar uur na de race dook een video op waarin Wolff zich crowd-surfend door de menigte verplaatste. Of deze video daadwerkelijk na afloop van de Grand Prix van Abu Dhabi is genomen is onzeker. Mooie beelden waren het wel.

Lees meer: Maak kans op 333 euro aan brandstof met het Grand Prix Spel

Lees meer: Coureurs feliciteren F1-kampioen Max Verstappen

Lees meer: Frits van Eerd dolenthousiast: “We hebben de Max-factor nodig”

 

 

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden