Robert Kubica vervangt Giovinazzi in VT1

door Tim Koenders
Kubica

Alfa Romeo heeft zojuist naar buiten gebracht dat Robert Kubica aankomend weekend tijdens de eerste vrije training in de auto plaats zal nemen. De Pool vervangt Antonio Giovinazzi, de Italiaan zal zijn weekend dus aanvangen in de tweede vrije training.

Vorig jaar reed Robert Kubica nog voor Williams maar hij moest plaatsmaken voor Latifi. Dit jaar is de Pool reserve- en testcoureur van Alfa Romeo. Kubica mocht dit seizoen al meerdere malen in de auto stappen en zo ook aankomend weekend. De ex-Williams coureur reed ook al vrije trainingen in Oostenrijk en Hongarije. Hij zal dus voor de derde keer dit seizoen plaats gaan nemen achter het stuur van de Alfa Romeo.

Kubica heeft aangegeven dat hij erg blij is dat hij mag plaatsnemen achter het stuur van een Formule 1 auto. “Het is altijd speciaal om achter het stuur van een Formule 1 auto te zitten maar zeker als dit op Silverstone is. Silverstone is één van de mooiste circuits met veel historie. Het is ook een circuit dat zowel de coureurs als de auto’s op de proef stelt.”

door Tim Koenders

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden