Roberts: “Budget Williams 2021 gelijk aan topteams”

WilliamsF1_27959_HiRes

Williams teambaas Simon Roberts verwacht dat het Britse team in 2021 kan beschikken over een budget van ongeveer 145 miljoen dollar. Dankzij het budgetplafond zal dat gelijk zijn aan dat van bijvoorbeeld Mercedes en Ferrari. 

Williams werd in augustus overgenomen door Dorilton Capital. De familie Williams nam afscheid van de renstal en Simon Roberts werd aangesteld als tijdelijke teambaas. De Brit verwacht dat dankzij de overname van het team volgend seizoen al kan beschikken over een flink budget, dat in de buurt komt van het in 2021 ingestelde budgetplafond van 145 miljoen dollar. De verwachting is dat enkel de topteams, zoals Mercedes, Ferrari en Red Bull een dergelijk budget kunnen overleggen.

“De investering komt te laat voor dit jaar”, aldus Roberts. “Er zijn slechts een paar maanden te gaan en de koers is al bepaald. We kijken wat we volgend jaar kunnen doen nu we de financiële middelen hebben. Het is echter nog geen gegeven, omdat we alleen geld willen uitgeven en investeren als het zin heeft.”

De teambaas van Williams kijkt ook al met een schuin oog naar 2022, als de reglementen op de schop gaan. “Het wordt een enorme stap ten opzichte van de huidige auto’s. We kunnen nog niet starten met de bolide van 2022, omdat we de windtunnel en CFD-technologie niet mogen gebruiken. De intentie is in ieder geval goed, maar hoe het uiteindelijk zal uitpakken zal de tijd leren. We zien in ieder geval geen enkele reden waarom het niet zo wordt als verwacht, uitgezonderd van eventuele mazen in de wet of spitsvondigheden. Onze verwachting is dat het veld dichterbij elkaar zal zitten.”

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden