Roberts en Van der Merwe: ''We zijn geen helden''

En_6OhIW4AA000X

Ian Roberts en Alan van der Merwe vinden zichzelf geen helden, omdat ze Romain Grosjean hielpen om uit het vuur te komen. Dat vertellen ze een dag na de Grand Prix van Bahrein aan Reuters

Grosjean kon gelukkig 'ongedeerd' uit zijn autowrak stappen, nadat hij in aanraking kwam met Danill Kvyat en snoeihard de vangrail in knalde. Met behulp van Roberts kon de Fransman op de rand van de vangrail stappen en weglopen. De FIA en de marshalls kregen een zee aan lofuitingen over zich heen, zowel van binnen als buiten de Formule 1. Vaak werden de marshalls die Grosjean hielpen helden genoemd. Roberts vindt dat zelf niet, want hij deed gewoon 'zijn werk'.

''Ik ben geen held'', begint Roberts. ''Veel mensen doen serieuze en gepaste heroïsche dingen. Ik deed wat nodig was, dus nee, ik beschouw mezelf niet als een held. Maar ik ben erg blij met de vriendelijke woorden van die mensen."

Van der Merwe, die als 'medical car driver' samen met Roberts, Grosjean te hulp schoot, vertelt dat er wat kleine aanpassingen worden aangebracht in de procedures bij een ongeluk als die van afgelopen zondag.

''We hebben nu wat meer ervaring. Dit was vroeger een scenario dat we bedachten, nu zijn we er geweest. Nu weten we wat we moeten doen en wat we moeten verbeteren."

Van der Merwe is het daarnaast eens met Roberts dat ze geen helden zijn, maar deden wat ze moesten doen.

''Ik heb mijn steentje bijgedragen. Ik zou het niet heroïsch noemen. Ik denk dat we het goed hebben gedaan. Ik denk dat we het de volgende keer beter kunnen doen'', zei hij.

Over het moment dat Grosjean zichzelf bevrijde en uit het wrak klom, vertelt Roberts dat de Haas-coureur fantastisch werk geleverd heeft

''Ik zag Romain proberen om uit zijn auto te komen. Het vuur was goed op gang en ik zag achter hem dat het echt groot werd. Het vuur was behoorlijk intens. Het prikte in mijn gezicht en wetende waar Romain uit klom, heeft de man fantastisch werk geleverd door zichzelf te bevrijden'' vertelt Roberts.

Van der Merwe denkt dat dit ook heel goed is voor de Formule 1 en dat het belangrijk is om constant te zoeken naar verbeteringen.

"Het is een heel positief verhaal, het is heel goed voor de Formule 1. Het bevestigt dat we het juiste doen en ik denk dat we dat moeten blijven doen, namelijk proberen dingen te verbeteren'', besluit hij

 

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden