Robin Frijns blikt terug op goed DTM weekend

Robin-Frijns_1

Het was een uitstekend DTM weekend voor Robin Frijns op de Nürburgring. Hij deed met een vijfde en eerste plek opnieuw goede zaken in het kampioenschap nu hij inloopt op teamgenoot Nico Müller.

Een opvallend feit is dat Frijns het dit seizoen vooral goed doet tijdens de kwalificatie. Hij is de enige die zich altijd in de top 3 wist te kwalificeren. Dat betekent dat hij tijdens iedere race bonuspunten heeft opgepakt. De top 3 tijdens de kwalificatie krijgt in de DTM 3, 2 en 1 punt. 'Dat telt mee, dat is een bonus voor mij.' Reageert Frijns.

Robin-Frijns_2-501x500
(c) Robin Frijns

Tijdens race 1 lag Frijns ook voor lange tijd op podiumkoers. Maar toen hij te weinig ruimte werd gelaten door René Rast in een gevecht om de tweede positie spinde de Limburger. Uiteindelijk moest Frijns genoegen nemen met een vijfde plek. 'De schade beperkt gehouden.'

Op de zondag was Frijns snelheid weer goed. Samen met zijn teamgenoot Nico Müller wist hij weg te rijden van het veld. Toen Müller een sensor probleem kreeg kon Frijns de leiding in de race overnemen en de wedstrijd naar zijn hand zetten.

De Audi-coureur noemt het nog jammer dat zijn teamgenoot het probleem kreeg, maar toch zal hij er diep van binnen weinig problemen mee hebben, nu hij steeds dichter bij komt in de stand om het kampioenschap. Frijns sluit dan ook af met: 'Al met al een goed weekend, nog maar 29 punten achter en pas op de helft van de kalender.'

De hele audio-update van Robin Frijns is te beluisteren op Grand Prix Radio.

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel een vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen