Robin Frijns met team WRT wereldkampioen LMP2

door Sven Verveld
Podium-31-TEAM-WRT-Oreca...

Robin Frijns is wereldkampioen geworden. De Nederlander won met zijn teamgenoten Ferdinand Habsburg en Charles Milesi de wereldtitel in de LMP2-klasse van de FIA World Endurance Championship (WEC). Het was het debuutjaar voor Frijns.

Na Nyck de Vries kent Nederland nóg een wereldkampioen in de autosport, de naam is Robin Frijns. Na een ijzersterk slot van het seizoen wist het team van Frijns de koppositie te pakken en te behouden. Daarmee won Frijns als rookie, iemand die in zijn of haar debuutjaar van een klasse zit, de titel. Frijns vertelt tegen Grand Prix Radio dat het een fantastisch resultaat is.

Robin Frijns / Team WRT / Bahrein / WEC / 2021 / Ferdinand Habsburg
Foto: FIA WEC - (Harry Parvin/AdrenalMedia.com)

Dubbel weekend Bahrein

Het team van Frijns begon met één punt achterstand aan de laatste twee weekenden van het kampioenschap. Het Amerikaanse team JOTA wist gedurende het seizoen de leiding te pakken en ook deze weekenden was het team weer snel. "JOTA zag er tijdens het begin van het eerste weekend heel snel uit", vertelt Frijns. De temperaturen lagen hoog in Bahrein en de banden kregen veel te verduren tijdens de race. "Tijdens de kwalificatie zijn we het hele jaar al wat langzamer, maar tijdens de race wisten we altijd terug te komen", aldus Frijns.

Volgens de Nederlander was het team tijdens de race heel sterk. "Vooral de laatste uren waren we heel snel. We hebben beide wedstrijden gewonnen met een minuut voorsprong", vertelt Frijns. De prestatie van hem is knap. Het is zijn debuutjaar in de klasse en hij had meteen het materiaal om kampioen te worden en dat is waar gemaakt. Ook Frijns kijkt tevreden terug op het seizoen. "We winnen WEC en dat is veel beter dan dat we gedacht hadden. Het is dan ook een verzoening om het kampioenschap zo af te sluiten", concludeert Frijns.

De hele update van Frijns is te beluisteren via Grand Prix Radio.

Lees ook: Punten voor Räikkönen, maar gemiste kans voor Giovinazzi

Lees ook: Robin Frijns vierde in de 24 uur van Spa en nieuw contract in Formule E

Lees ook: Robin Frijns over Formule E, crashes en zijn toekomst

door Sven Verveld

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel een vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen