Robin Frijns verliest veel punten in het kampioenschap

door Tim Koenders
Rudy-van-Buren-1-2

Speciaal voor Grand Prix Radio kijkt Robin Frijns terug op zijn weekend in de DTM. Robin kende een moeilijk weekend. In de kwalificatie ging het niet zoals gehoopt en ook in de race ging het niet zo goed. Frijns verliest veel punten in het kampioenschap maar hij is er zeker van dat er nog van alles kan gebeuren.

“Net heb ik de eerste double header gehad op Zolder met de DTM. Een best wel lastig weekend gehad. Zaterdag ging op zich nog wel goed met een tweede plek. Zondag ging eigenlijk alles een beetje fout. In de kwalificatie heb ik niet echt een vrije ronde kunnen rijden en ik had ook wat problemen met de auto. De motorkap hing de laatste twee ronden los en het was een opdrogende baan met regenbanden dus het was niet ideaal.”

“Uiteindelijk heb ik mij als achtste gekwalificeerd. In de wedstrijd ben ik wel mooi teruggereden naar de derde plek. Met de pit stop kreeg ik nieuwe banden erop. Deze waren echt nieuw omdat we in de kwalificatie met de regenbanden hadden gereden. We hebben geen bandenwarmers dus deze waren erg koud. Ook op het circuit zelf was het erg koud. Dus ik rij de pitstraat uit en ik had helemaal geen voorkant. Daardoor raakte ik de muur en was het einde oefening. Best wel veel punten verloren in het kampioenschap. Ik ben teruggevallen naar de derde plek zestien punten achter mijn teamgenoot die eerste staat. Met nog vier races te gaan is er nog van alles mogelijk.”

De volledige update van Robin Frijns is te horen op Grand Prix Radio.

door Tim Koenders

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden