Robin Frijns wint in Parijs Formule E-race

a194706-large-338100

Robin Frijns heeft als eerste Nederlander een Formule E-race gewonnen. Voor Frijns, die uitkomt voor het Audi-klantenteam Envision Virgin Racing, was de overwinning in Parijs zijn derde podiumplaats van dit seizoen. De Nederlander nam ook de leiding in de tussenstand van het kampioenschap over.

Voor het vierde jaar op rij was de Formule E op het ‘Circuit des Invalides’ in de Franse hoofdstad te gast. Met de ‘Dome des Invalides’ en de Eiffeltoren op de achtergrond begonnen de coureurs op zaterdagmiddag aan hun wedstrijd, die aan incidenten bepaald geen gebrek kende. Dat was mede te danken aan het weer: voor het eerst in de Formule E was er sprake van serieuze regenval tijdens een race. "Regen is natuurlijk wel het laatste wat je wilt als je aan de leiding rijdt", aldus Frijns na afloop. In de Formule E, waarin op ‘all-weather’-banden met profiel gereden wordt, zijn er geen bandenwissels, wat het voor de coureurs extra lastig maakt.

In tegenstelling tot diverse andere rijders, die op de natte baan de controle over hun auto verloren, wist Frijns zijn positie met succes te verdedigen en zo reed hij uiteindelijk de overwinning naar huis. "Misschien wel de moeilijkste race van mijn leven", erkende hij naderhand, mede verwijzend naar de beschadigde linker voorvleugel van zijn auto. "Maar geweldig dat het is gelukt!"

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel een vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen