Romain Grosjean heeft engeltje op schouder na megaklapper

En_6OhIW4AA000X

Romain Grosjean is in de openingsfase van de Grand Prix van Bahrein ontsnapt aan de dood. De Fransman doorboorde met grote snelheid de vangrail en kon ternauwernood ontsnappen uit de ontstane vuurzee. Volgens de eerste berichten van het team van Haas heeft Grosjean lichte brandwonden opgelopen en is hij uit voorzorg per helikopter naar het ziekenhuis afgevoerd.

Bij de start van de Grand Prix van Bahrein ging het in bocht 3 helemaal mis. Romain Grosjean schoot na contact met Daniil Kvyat met grote snelheid haaks rechtsaf, waarna de Haas-bolide als een grote vuurbal in de vangrails eindigde.

De race werd meteen stilgelegd en er waren zorgen over de gezondheid van Grosjean, omdat er door de regie werd weggeschakeld van het ongeluk. Herhalingen laten zien dat door de impact de complete auto in tweeën brak en de monocoque door de vangrail boorde. De Fransman kon ternauwernood ontsnappen uit de vuurzee en werd ondersteund door de doktoren met een ambulance afgevoerd.

Het team van Haas meldde al snel via teambaas Günther Steiner dat Grosjean bij bewustzijn is en er met brandwonden aan hand en enkel af is gekomen. De Fransman is wel met de helikopter naar het ziekenhuis vervoerd voor verder onderzoek.

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden