Grosjean maakt terugkeer in Formule 1 bij Mercedes

M266112

Romain Grosjean maakt een terugkeer in de Formule 1 voor een eenmalige test voor het team van Mercedes. Na de vreselijke crash tijdens de Grand Prix van Bahrein, die zijn laatste race in de Formule 1 betekende, mag hij nu nog even in een Formule 1-auto stappen.

Grosjean gaf al eerder aan dat zijn einde in de Formule 1 niet zijn crash zou zijn. Hij moest de laatste twee races van het seizoen aan zich voorbij laten gaan door de brandwonden aan zijn handen die hij had opgelopen. Toto Wolff, de teambaas van Mercedes, had al een belofte gedaan aan de Fransman dat hij een F1-test mocht doen in de Mercedes om zijn carrière in de Formule 1 op zijn eigen manier af te sluiten. Een aanbod waarvan Grosjean zelf al aangaf niet te kunnen afslaan.

"Ik ben Mercedes F1 en Toto Wolff enorm dankbaar voor deze kans"

"Ik ben heel blij om weer in een Formule 1-auto te stappen", zegt Grosjean na zijn bezoek aan de fabriek van Mercedes. "Het wordt een bijzondere ervaring om in de auto van een een wereldkampioen te rijden."

Grosjean vertelt hoe hij vanuit het ziekenhuis het aanbod hoorde van Wolff, iets wat hem vrolijk maakte ondanks de situatie waarin hij zich toen bevond. Hij is dankbaar dat Mercedes en de teambaas hem deze kans geven.

Reacties Wolff en Hamilton

Toto Wolff is blij dat hij de Fransman deze kans kan aanbieden. Hij wilde niet dat zijn crash zijn laatste moment in de Formule 1 zou zijn. Ook zegt hij dat Grosjean een succesvolle en lange carrière heeft gekend in de koningsklasse van de motorsport en dat hij het daarom verdient om die carrière af te sluiten in de auto die het wereldkampioenschap won. Ook Lewis Hamilton is blij om Grosjean aan het stuur van zijn auto te zien. Hij kijkt ernaar uit om hem te verwelkomen in het team van Mercedes.

Thuiscircuit

Grosjean mag op 29 juni in de Mercedes W10, de auto waarmee Lewis Hamilton de kampioenschapstitel won in 2019, een hele dag gaan testen op zijn thuisbaan, Circuit Paul Ricard. Daarnaast mag hij demonstratierondjes rijden op het circuit voor de Grand Prix van Frankrijk op hetzelfde circuit.

"De Formule 1 heeft natuurlijk niet in Frankrijk kunnen rijden vanwege covid. Het wordt daarom extra bijzonder dat ik op mijn eigen thuiscircuit in een Mercedes mag gaan rijden tijdens de Grand Prix van Frankrijk én ook een testdag mag doen."

De Grand Prix van Frankrijk wordt verreden op 27 juni, waar Grosjean dus aan het stuur van de W10 zal zitten.

Lees ook: Robert Kubica komt in actie in Barcelona

Lees ook: F1 aan Tafel: Ricciardo wordt wakker

Lees ook: Tijdschema Grand Prix van Spanje

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden