Rosberg: ''Eventueel vertrek Wolff kan negatieve omslag hebben''

Nico_Rosberg_afscheid

Nico Rosberg denkt dat een eventueel vertrek van Toto Wolff bij het team van Mercedes, voor een negatieve omslag kan zorgen bij de Duitse renstal. Dat heeft de wereldkampioen van 2016 bij Sky Sports verteld, tijdens de tweede vrije training.

Wolff gaf aan dat zijn beslissing, ongeacht of hij aanblijft als teambaas of niet, geen invloed heeft op de toekomst van Lewis Hamilton. Rosberg denkt juist dat er wel veel afhangt wat Wolff gaat doen. De Duitser gelooft dat een vertrek van de teambaas voor een negatieve omslag kan zorgen.

''Ik denk dat het wel uitmaakt'', begint Rosberg. ''Lewis is zeer overtuigd dat Toto een integraal onderdeel is van het succes van het team, en dat is ook zo. En het is niet in beton gegoten dat er een nieuwe leider komt en dat de stabiliteit blijft als Toto vertrekt. Als Toto gaat kan er mogelijk een spiraaleffect optreden. Dan zeggen de teamleiders op de belangrijke posten 'oké, het is het eind van een tijdperk. Toto gaat, ik werkte heel graag met hem, laat ik ook iets nieuws gaan doen.' En dat kan dus een heel negatieve omslag zijn voor het team.''

Rosberg is ook enorm blij voor dat Sebastian Vettel een stoeltje heeft weten te bemachtigen voor volgend jaar. De overstap naar Aston Martin ziet hij als een enorme kans voor zijn landgenoot.

''Hij wordt weer de god binnen dat team. De auto is snel, hij kan weer echte succesmomenten beleven en in een positieve mentale spiraal komen. Misschien wordt hij ook weer zo goed als hij was en kan hij de fouten achterwege laten. Dus het is een enorme kans voor hem, en ik ben heel blij voor hem dat hij die kans gevonden heeft.''

 

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden