Rosberg had tijd nodig om snel te zijn volgens Vowles

P-20161009-00955_news

“Waar Rosberg 1000 ronden nodig had om snel te zijn had Hamilton er maar 2 nodig”. Dat gaf James Vowles aan in de Beyond The Grid podcast. Volgens Vowles was Nico echt één van de beste coureurs maar je moest hem wel de tijd geven om op snelheid te komen.

Ron Meadows, Andrew Shovlin, Simon Cole en James Vowles waren te gast bij de Beyond The Grid podcast en keken onder andere terug op de rivaliteit tussen Rosberg en Hamilton. Vanaf 2014 domineert Mercedes in de Formule 1, dit leidde tot een hevige strijd tussen Rosberg en Hamilton. Hamilton staat bekend als één van de beste coureurs aller tijden, volgens de statistieken zelfs de allerbeste. Rosberg wist hem in 2016 te verslaan, dat de Duitser dat is gelukt krijgt volgens de mannen veel te weinig aamdacht.

Verschil Rosberg en Hamilton

Volgens Vowles was Rosberg één van de beste coureurs maar hij had gewoon tijd nodig. “Waar Rosberg duizend ronden nodig had om snel te zijn had Hamilton er maar twee nodig”. Het bleef even stil toen de vraag kwam op welke fronten Rosberg sterker was dan Hamilton. Uiteindelijk stemden de mannen allemaal in dat Rosberg ongelofelijk snel was in Monaco, een Grand Prix die hij drie keer achter elkaar wist te winnen.

Lees ook: Formule 1 herdenkt: 53 jaar sinds overlijden Jim Clark

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden