Rosberg: "Titelkansen Verstappen groter door inkorting raceseizoen"

Nico_Rosberg_Mercedes_AMG_F1_GP_Spanje_2016_t2

Dit seizoen zijn er vanwege het coronavirus al veel races afgelast. Ook is er nog veel onzeker over wanneer en of het seizoen nog van start zal gaan. Oud-Mercedes-coureur Nico Rosberg denkt dat een korter raceseizoen juist spannender kan zijn. "Als het kampioenschap korter is, speelt geluk een grotere rol. Dat kan een verrassende wereldkampioen opleveren."

In gesprek met Sky Sports laat de oud-coureur weten dat hij het gevoel heeft dat Red Bull en Max Verstappen dit seizoen echt mee hadden kunnen vechten voor het kampioenschap. "Ik denk dat ze het Mercedes dit seizoen echt moeilijk hadden kunnen maken. Een korter seizoen kan denk ik zelfs de kampioenschapskansen van Verstappen groter maken."

Verder vindt Rosberg dat de organisatie van de Formule 1 creatief moet worden met het vinden van alternatieven voor het raceseizoen. Zo kunnen ze volgens hem of het seizoen tot januari 2021 door laten lopen of ervoor kiezen om met regelmaat twee races op één dag te houden (double-headers). "Wij fans willen graag zo veel mogelijk races in de strijd om het kampioenschap. Ik kijk uit naar de start van het seizoen en ik hoop dat ze met een goed plan voor het seizoen kunnen komen."

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel een vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen