Rosberg voor geen goud teambaas in Formule 1

door Tim Koenders
rosberg-hamilton-verstappen-brazillie-2016

Nico Rosberg wil absoluut geen teambaas in de Formule 1 worden. Vooral de intense werkdruk is niets voor de Duitser. “Dat wil ik vermijden in mijn leven.” Dat liet hij weten aan het Duitse Formel1.de

Nico Rosberg reed elf jaar in de Formule 1 en wist in 2016 Lewis Hamilton te verslaan. Rosberg zal altijd bekend blijven als de grote rivaal van Hamilton. Op en naast de baan vochten de Mercedes-coureurs het uit. Er kwamen psychologische spelletjes bij aan te pas. In 2016 lukte het Rosberg om Hamilton te verslaan. De Duitser werd wereldkampioen en besloot gelijk een punt te zetten achter zijn Formule 1-carrière. Rosberg is nog weleens te bewonderen als analist en hij heeft een eigen Extreme E-raceteam.

In gesprek met Formel1.de laat de wereldkampioen weten geen interesse te hebben in een rol als teambaas in de Formule 1. “Het zou echt te veel voor me zijn, als ik zie hoe intens Toto Wolff werkt kan ik concluderen dat het niets voor mij is.” Geld speelt totaal geen rol in de keuzes van de Duitser, hij geeft aan geen andere keuze te maken ook al houdt iemand hem een zak geld voor. “Ik heb de intensiteit als coureur meegemaakt, dat wil ik niet nog een keer.”

Lees ook: Red Bull past ontwikkelingsprogramma aan

Lees ook: Top 5: Coureurs en teambazen maken elkaar met grond gelijk

Lees ook: Teambaas Simon Roberts verlaat Williams Racing

door Tim Koenders

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden