Ross Brawn legt Corona-protocollen tijdens raceweekenden uit

RossBrawn

F1's sportief directeur Ross Brawn heeft aan BBC Sport uitgelegd hoe de procedures rondom het Corona-virus zullen zijn tijdens de aankomende races. Het meest opvallende is wel dat Brawn aangeeft dat coureurs vanwege de procedures een sessie kunnen gaan missen.

Brawn geeft aan dat er gewerkt moet worden met 'families' en 'subfamilies'. Voor elk deel van de auto moet een speciaal groepje monteurs of engineers zijn. 'Mocht er een corona-geval optreden, dan kan dat groepje snel in isolatie geplaatst worden. Als het goed is hebben zij dan geen contact gehad met de andere werkzame groepen, en zo kan het werk aan de auto grotendeels doorgaan.' Bovendien draagt ieder lid van het team 'persoonlijk beschermende kleding', en zullen de teams op verschillende tijdstippen arriveren.

De in isolatie-plaatsing van een bepaalde werkgroep zal ongeveer twee uur duren, wat dus betekent dat wanneer een coureur tot de verdachte werkgroep behoort, ook hij in isolatie moet. 'Dit kan tot gevolg hebben dat hij een sessie mist, maar het zal hoogstwaarschijnlijk voorkomen dat de rijder in kwestie de race mist.'

Tijdens de aankomende raceweekenden zullen ondanks de veelal afwezige pers en de volledige afwezigheid van fans nog steeds rond de 2000 mensen rondlopen in de paddock. Dit is inclusief alle medewerkers van de motorleveranciers, Pirelli, de Formule 2, Formule 3 en de Porsche Supercup. Ondanks alle maatregelen nog steeds een hele club dus en het zal voor de organisatie cruciaal zijn om alle procedures strict na te leven, mochten ze het seizoen willen doorlopen als gepland.

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel een vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen