Ross Brawn: 'Verstappen blijft zijn emoties niet de baas'

1920x1080-Startgrid-Interlagos-Sao-Paulo-GP-Brazilië

Het incident tussen Max Verstappen en Esteban Ocon tijdens de Grand Prix van Brazilië blijft de gemoederen in de Formule 1-wereld bezighouden. Ook Ross Brawn, sportief directeur van de koningsklasse van de autosport, blikte terug op het voorval.

Verstappen zocht zondag na afloop van de race Ocon op vanwege een touché en duwde daarbij de Fransman een aantal keer tegen de borst. Verstappen reed aan de leiding toen achterblijver Ocon hem inhaalde en van de baan tikte. Hierdoor moest Verstappen zijn leidende positie afstaan aan Lewis Hamilton, die vervolgens op Interlagos zegevierde. De wedstrijdleiding bestrafte Verstappen tot twee dagen 'maatschappelijke dienstverlening'. Die straf moet binnen een halfjaar worden uitgevoerd.

Een essentiële stap

"De woede van Max en het fysieke contact met Ocon was geen fraaie aanblik. Hoewel begrijpelijk, was het niet te rechtvaardigen", zegt Brawn in gesprek met Autosport. "Het incident met Ocon was een vervelend moment, maar in de nasleep liet Max zien dat hij enorme progressie heeft geboekt in zijn carrière, maar hij is nog steeds niet in staat om zijn emoties in deze situaties te beheersen, dat is een volgende essentiële stap."

Toch prees Brawn Verstappen voor zijn race in Brazilië. "De uitslag mag niet vertroebelen wat voor een fantastische prestatie hij heeft geleverd. Je passeert tenslotte niet iedere dag twee Ferrari’s en twee Mercedessen."

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel een vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen