Ross Brawn: "Verstappen rijdt met andere 'mindset' dit jaar"

Ross-Brawn-christian-horner

Ross Brawn vindt dat Max Verstappen dit jaar met een andere mindset rijdt nu hij weet dat hij een auto onder zich heeft waarmee hij wereldkampioen kan worden. Dat vertelt hij in zijn laatste column voor de Formula 1-website.

De sportief directeur van de Formule 1 heeft genoten van de derde race van dit jaar die door Lewis Hamilton werd gewonnen. Bij de herstart wist Verstappen Hamilton buitenom te passeren, maar de Nederlander moest zich een paar rondes later weer gewonnen geven. Ondanks dat Verstappen de Brit niet kon verslaan, vindt Brawn dat Verstappen met veel vertrouwen rondrijdt en heeft hij een andere ‘mindset’ dan de voorgaande jaren.

”Hij heeft eindelijk een auto waarmee hij wereldkampioen kan worden"

"Het is duidelijk dat Verstappen dit kampioenschap op een andere manier benadert, want hij heeft eindelijk een auto waarmee hij wereldkampioen kan worden. Zijn manier van denken is veranderd en zijn focus is gericht op het hele kampioenschap."

“Hij heeft gezien dat Red Bull kan reageren wanneer dat nodig is"

"Verstappen heeft zijn mindset ook moeten veranderen want als je een titelkandidaat bent moet je consolideren wanneer je niet de snelste bent. Wanneer kansen zoals een mechanisch probleem voor een rivaal of een safety car zich voordoen, moet je in een positie zijn om toe te slaan. Als Hamilton een probleem had gehad of Mercedes een fout had gemaakt in Portugal kon Verstappen reageren. Dus hoewel het frustrerend voor hem was, kan hij zien dat Red Bull kan reageren als dat nodig is. Hij heeft geaccepteerd dat hij niet alles hoeft te winnen."

Lees ook: Lewis Hamilton: "Fysiek en mentaal lastige race"

Lees ook: Verstappen verbaasd over schrappen snelste ronde

Lees ook: Valtteri Bottas: "Weet niet waarom ik de snelheid niet had"

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen