Rudy van Buren: “Blij om deze lijn door te trekken"

Rudy-van-Buren-tweede-zandvoort

Rudy van Buren kende met een tweede plek een prima weekend in de Porsche Carrera Cup Duitsland. Op zijn thuiscircuit in Zandvoort werd Van Buren tweede en is hij tevreden dat hij de goede lijn heeft kunnen doorzetten.

Vanaf de vrije training liep het gelijk al goed voor Van Buren in Zandvoort en kon hij tijdens de kwalificatie bijna pole position rijden. Daardoor had de Nederlander een uitstekende uitgangspositie voor de eerste race waarin hij als tweede over de meet kwam. “We hebben de stijgende lijn van Monza door kunnen trekken en daar ben ik heel erg blij mee”, laat Van Buren weten aan Grand Prix Radio. “In Monza hadden we wellicht wat geluk met de regen maar hier was het zowel tijdens de kwalificatie als de race droog."

Rudy van Buren / Porsche Carrera Cup Duitsland / Circuit Zandvoort
Foto: Porsche AG

Schade tijdens tweede race

De tweede race op Zandvoort verliep minder goed voor Van Buren. Tijdens de openingsronde liep hij schade op en zat een goed resultaat er niet meer in. “Ik raakte een kerbstone verkeerd waardoor rechtsvoor het één en ander krom was”, gaat Van Buren verder. “Maar dat mocht de pret niet drukken. Alles verliep beter dan ooit en dit stemt mij positief voor de laatste races van dit seizoen”, besluit Van Buren.

Lees ook: Jeroen Bleekemolen: “Bizar weekend met Freddie Hunt"

Lees ook: Rudy van Buren pakt eerste Carrera Cup-podium

Lees ook: Lando Norris beroofd van horloge na EK-finale

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden