Rudy van Buren: goed gevoel overgehouden aan Sachsenring

photo_2020-10-05_17-26-00

Rudy van Buren blikt voor Grand Prix Radio terug op zijn weekend in de Duitse Porsche Carrera Cup. Van Buren beleefde een leerzaam weekend op de Sachsenring.

Afgelopen weekend vond het tweede weekend van de Porsche Carrera Cup plaats op de Duitse Sachsenring. Rudy van Buren, die een frustrerend weekend meemaakte in Le Mans, heeft een goed gevoel overgehouden aan het weekend op de Sachsenring. "Ik ben er met een heel goed gevoel weggekomen", begint de Nederlander. "In Le Mans was het een soort sneeuwbaleffect de verkeerde kant op. Hier (op de Sachsenring red.) was het meer andersom en hebben we als team stappen gezet. Ik heb als rijder ook stappen gezet, en we zijn als achtste, zesde en zevende geëindigd."

GettyImages-1278483248-807x520-1-700x451
zie helemaal linksboven de auto van regerend kampioen Kyle Busch, die na deze crash zijn race moest staken

"We willen natuurlijk altijd meer", vervolgt Van Buren. "Het was natuurlijk altijd afwachten hoe we ervoor stonden in een veld zoals dit. Als ik zie wat het verschil is naar voren, waar dit zit en wat voor stappen we nog samen als team kunnen zetten op het gebied van samenwerking, autobalans en ik als rijder, dan ben ik ervan overtuigd dat we nog wat stappen naar voren kunnen doen. Dit was dus gewoon een heel goed weekend", concludeert Van Buren. "We hebben geknokt op de baan (…) en ik heb een hoop dingen geleerd. Dit is een goede basis om op door te bouwen."

"We gaan dit gelukkig snel doen. Over twee weken is de volgende wedstrijd op de Red Bull Ring. Daar hebben we aan het begin van het jaar ook al getest dus daar hebben we een beetje een idee bij. We gaan dan weer ons best doen om te verbeteren", besluit Van Buren.

De hele update van Rudy van Buren is te beluisteren op Grand Prix Radio.

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel een vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen