Van Buren 'trots' op deelname aan Duitse Porsche Carrera Cup

Van-Buren

Rudy van Buren mag zich naast het simracen nu ook gaan focussen op het echte werk. Vanochtend werd officieel aangekondigd dat de Nederlander komend seizoen deel uit gaat maken van het Cartech Motorsport team in de Duitse Porsche Carrera Cup. 

Van Buren vertelde aan Grand Prix Radio dat hij super blij is dat het nu zover is gekomen. "Het is misschien een aparte tijd, maar omdat een van de sponsoren, wat bij mij World's Fastest Gamer is, heeft aangekondigd dat zij hun derde seizoen gaan doenben ik daarin meegenomen. Ik ben heel trots, want door de problemen lag het idee een tijdje stil. Wanneer we gaan rijden weet ik niet, maar als het zover is ben ik erbij. Vorig jaar had ik al een paar races gereden als gastrijder, dus daar borduur ik nu op verder."

Ook over de simracewereld is Rudy enthousiast: "Ja, simracing is echt ontploft. Er zijn veel nieuwe series ontstaan, iets dat misschien ook komt doordat de echte coureurs nu minder te doen hebben. Waar ze normaal op de echte circuits rijdendoen ze dat nu dus ook op de virtuele. De simracewereld krijgt hier echt wel een boost door. Ook voor mijn eigen bedrijf FLOW, waar ik complete simulatoren verkoop, is dat goed. Naast al het drama is er dus ook nog goed nieuws om te vertellen. Ik denk dat ik voor iedereen spreek als ik zeg dat we zo snel mogelijk weer echt willen racen. Wellicht gebeurt dat met iets andere regels, maar hopelijk ervaren we snel weer de geur van rubber en benzine."

 

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel een vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen