Rudy van Buren over zijn weekend in de Porsche Carrera Cup

door Tim Koenders
Rudy-van-Buren-Red-Bull-Ring-

Speciaal voor Grand Prix Radio kijkt Rudy van Buren terug op zijn weekend in de Porsche Carrera Cup Duitsland. Rudy wist helaas niet het gehoopte resultaat te behalen. Er is nog werk aan de winkel. De setup was niet ideaal en ook de motor liep niet zo hard als die van de concurrenten.

“Dit weekend had alles, het was een weekend met ups en downs. Donderdag en vrijdag was heel erg zoeken qua setup om de handel aan het werk te krijgen. Vooral de voorbanden bij ons, dat ging met vallen en opstaan. Uiteindelijk hadden we het zaterdag bij de kwalificatie aardig voor elkaar. Plek 6, 5 en 5 dus dat is een paar plekjes beter dan dat we op de Sachsenring hadden. Zaterdagmiddag tijdens de eerste race was de start goed. In de race zelf misten we helaas wat bite in de setup om naar voren te kunnen komen. Iets wat me ook al het hele seizoen opvalt is dat de motor die bij mij achterin ligt niet de snelste is. En op de Red Bull Ring doet dat nog even wat extra pijn.”

“Het is natuurlijk wel een combinatie van alles, ik kan ook nog veel leren. Je kan niet alles alleen op de motor afschuiven. P8 in de eerste race en in de tweede race P5. Goede start, nog even naar P4 maar dat zat er niet in toen er iemand van achteren kwam met een nieuwe set banden die ik niet meer had. In de derde race was het P6. Ik kwam als zevende over de streep maar uiteindelijk werd er nog iemand afgekeurd dus werd het P6. Het huiswerk is bij ons bekend. Qua setup mis ik nog iets waardoor ik niet gelijk meekan met de voorste. Over twee weken gaan we er weer voor zitten. We rijden op dan op de Lausitzring. Hier heb ik in het midden van het jaar nog gereden met de Sports Cup dus het is bekend terrein.”

De hele update van Rudy van Buren is te horen op Grand Prix Radio.

door Tim Koenders

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden