Rudy van Buren wordt tweede in de Porsche Sports Cup

door Tim Koenders
Rudy-van-Buren-1-2

Speciaal voor Grand Prix Radio kijkt Rudy van Buren terug op zijn weekend in de Porsche Sports Cup. Rudy reed dit weekend op Hockenheim en het was een goed weekend. Met twee tweede plaatsen heeft hij de tweede plaats in het kampioenschap weten te pakken.

“Afgelopen weekend hebben we de laatste race in de Porsche Sports Cup gehad, dit was op Hockenheim. We hebben twee keer een tweede plaats behaald. Hierdoor zijn we ook tweede in het kampioenschap geworden. In de Porsche Sports Cup krijgen we vrijdags veel rijtijd en ook veel coaching van mijn kant. Op zaterdag zijn er dan sprintraces en op zondag ook nog een sprintrace. En op zondagmiddag zijn er dan normaalgesproken twee vijftig minuten races.”

“Het was een goed weekend, op vrijdag hebben we goede stappen gezet. Op zaterdag hebben we gewoon ons ding gedaan en helaas op zondag tijdens de kwalificatie brak er op een cruciaal moment een aandrijfas. Dit was op een natte baan die opdroogde dus dan kun je het wel voorspellen. Hierdoor moesten we in de eerste race in het gedrang beginnen. Hierdoor was twee keer een tweede plaats het maximale wat er uit te halen was.”

“Een tweede plaats in het kampioenschap is goed. Nu gaat de focus weer volledig op de Carrera Cup. In eerste instantie waren voor mij alleen de eerste twee wedstrijden van de Porsche Sports Cup interessant want daar reden we op circuits waar ik later in het jaar in de Carrera Cup op zou rijden. Maar omdat het zo goed ging in de eerste twee wedstrijden hebben we besloten de derde en de vierde wedstrijd ook mee te pakken. Daar heb ik zeker geen spijt van. Komend weekend is de derde wedstrijd in de Duitse Carrera Cup op de Red Bull Ring.”

De volledige update van Rudy van Buren is te horen op Grand Prix Radio.

door Tim Koenders

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel een vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen