Rug- en borstblessure Norris gevolg van lang niet rijden

01_131929AK9I6643

McLaren-coureur Lando Norris kampt al sinds vorig weekend met een blessure waar hij tijdens het racen veel last van heeft. Zo heeft de Brit veel last van zijn rug en borst. Afgelopen week vloog Norris zelfs terug naar het Verenigd Koninkrijk om zich door specialisten te laten onderzoeken. Gisteren tijdens de mediasessies liet Norris weten dat zijn blessure het gevolg van lang niet rijden blijkt te zijn.

"We hebben een diagnose kunnen stellen", deelde Norris mee tijdens de mediasessies. "Het zijn vooral kneuzingen waar ik last van heb, doordat ik al zo lang niet meer gereden heb. Je gaat meteen een raceweekend in en maakt veel kilometers, ik kon me daar verder niet echt op voorbereiden of op voorhand al weten dat dit zou gebeuren."

Norris stelt dat zijn lichaam gewoon een tik heeft gehad door alles wat racen van zijn lichaam vroeg. Daardoor ontstonden er kneuzingen die racen een pijnlijke bezigheid maakten voor de jonge Brit. Gelukkig voelt Norris zich naar eigen zeggen inmiddels al een stuk beter. Zijn blessure is echter niet iets waar je even zomaar snel van herstelt, het zal dus nog wel even duren voor Norris weer helemaal de oude is.

Spieren kweken

Naast het afreizen naar het Verenigd Koninkrijk voor scans, moest ook Norris' stoeltje aangepast worden. "Tijdens de racepauze (gedurende de coronacrisis red.) heb ik veel spieren gekweekt", legde Norris uit. Hij zat daardoor anders in zijn stoeltje en dat moest onder andere door het aanpassen van de kussens verholpen worden. "Dat zou ook bij hebben kunnen dragen aan het probleem (de blessure van Norris red.)."

Lees ook: GP van Hongarije VT1: Hamilton snelste, Verstappen achtste tijd

 

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel een vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen