Russell; 'Af en toe gefrustreerd door Williams zitje'

WilliamsF1_2663_HiRes

George Russell heeft onlangs getekend voor een derde jaar bij Williams. De Brit zet goede resultaten neer voor het team van Claire Williams en ook de auto begint stukje bij beetje beter te worden. Toch geeft Russell aan af en toe gefrustreerd te zijn door zijn 'langzame' zitje vergeleken met zijn rivalen.

Russell; 'Een deel van mij vind het frustrerend om te zien dat jongens die ik in de junior-klassen verslagen heb nu een beter stoeltje hebben dan mij.' Met deze uitspraak doelt Russell vooral op Albon en Norris die beiden al voor podiums hebben gevochten. Norris wist er zelfs al één te bemachtigen. 'Ik neem niet weg dat ze het goed doen, maar het is toch een beetje frustrerend.

Toch neemt Russell opleider Mercedes niets kwalijk. 'Ze konden niet veel anders doen.' Het schijnt ook dat Russell's huidige baas, Claire Williams, een flinke vinger in de pap had als het gaat om Russell's 2021 stoeltje. Ze zou het heel duidelijk hebben gemaakt dat Russell nergens naartoe ging.

Maar met een 35-jarige Lewis Hamilton, die binnen twee jaar alle records in de Formule-1 in handen kan hebben, en een tevens ouder wordende Bottas (30) is Russell een hele goede optie voor de toekomst. Iets wat Mercedes teambaas Toto Wolff niet zo lang geleden ook nog benadrukte.

Het is duidelijk dat er weinig mensen in de paddock te vinden zijn die Russell onderwaarderen. Dit begon al vanaf de Formule-3, destijds nog GP3, toen hij iedereen te snel af was, deze lijn trok hij door in de Formule-2 en ook daar werd hij direct kampioen. Al gauw mocht Russell testen voor Mercedes en dat is waarom het mede frustrerend moet zijn voor hem. Zo dicht bij een top team zijn en toch zo ver weg.

Maar uiteindelijk is Russell ongetwijfeld een talent voor de toekomst die naar eigen zeggen nog 10, 15 of 20 jaar in deze sport wil blijven rondrijden. Hij heeft er daarom ook vertrouwen in dat als hij blijft doen wat hij momenteel doet dat zijn kansen beslist zullen komen.

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden