Russell deelt belangrijkste lessen Mercedes-invalbeurt

M254364

Toen Lewis Hamilton in quarantaine moest omdat hij het coronavirus had opgelopen, mocht George Russell tijdelijk zijn stoeltje bij Mercedes warmhouden. Nu het raceseizoen afgelopen is, blikt de Brit terug op dit bijzondere weekend en op de lessen die hij bij Mercedes geleerd heeft.

"Wat ik het meest geleerd heb, is dat je flexibel moet zijn", legde Russell uit tegenover Autosport. "Mijn rijstijl in de Williams deed me geen goed bij Mercedes. En toen ik terugkwam bij Williams, na het raceweekend bij Mercedes, probeerde ik meteen wat dingen te implementeren die ik tijdens de race had gedaan, maar dat lukte niet in de Williams."

Een foto van George Russell in Mercedes outfit
(c) Mercedes AMG Petronas F1 / Steve Etherington

Deze situatie zorgde ervoor dat de Brit alleen maar meer besefte hoe belangrijk het is om flexibel en open minded te zijn. "Je moet je aanpassen aan wat de auto je te bieden heeft. Als een bepaalde rijstijl in een Mercedes werkt, betekent dat niet automatisch dat diezelfde rijstijl ook in een Williams werkt en vice versa."

Mercedes gelooft in me

Op de vraag wat Russell moet doen om dat Mercedes stoeltje voor 2022 te pakken, antwoordde de Brit het volgende: "Ik denk dat ik mijn huidige vorm moet voortzetten en een positieve houding moet houden, zowel naar het team als naar de buitenwereld."

"Het is belangrijk om niet gefrustreerd te raken door de slechte prestaties van Williams en er gewoon alles aan te blijven doen om het team vooruit te helpen", vervolgt Russell. "Ik denk dat Mercedes in me gelooft. Ze hebben me de kans gegeven (de invalbeurt in Bahrein red.) en ze hebben altijd achter me gestaan. Het is nu aan mij om te blijven presteren volgend jaar en om ervoor te zorgen dat ik niet verander in iets wat ik nu niet ben."

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel een vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen