Russell: "Eigenlijk grappig wat na start gebeurde"

WilliamsF1_52936_HiRes

George Russell had een vliegende start nadat hij als laatste auto vertrok, maar eindigde alsnog buiten de punten. Hij kan er gelukkig nog zelf om lachen na afloop van de race bij Ziggo Sport

"We klikten op de 'reverse' knop", antwoordt Russell op de vraag wat er was gebeurd nadat hij zeven plaatsen goedmaakte tijdens de start van de race. "Het is eigenlijk grappig: we stonden er goed voor, we maakten een goede start en gingen zeven plaatsen omhoog en daarna hield het op." Hij legt uit dat de Williams het hele weekend al niet de juiste snelheid reed en dat het te verwachten was. De omstandigheden op de baan lagen de auto van Williams gewoon niet volgens hem.

George Russell / Williams / Austin / Amerika / 2021
Foto: Williams Racing Photos

Veranderende omstandigheden

Russell vertelt dat ze niet wisten hoe ze het beste uit de banden konden halen op een baan met veel hobbels. De wind hielp de Williams ook zeker niet en de Brit verwacht ook niet dat het in Mexico veel beter gaat zijn. Hij verwacht dezelfde soort omstandigheden, verschil in hoogte en veel downforce. "Maar goed, onze rivalen hebben ook geen punten gescoord, dus we hebben niets gewonnen en niets verloren", aldus Russell.

Lees ook: Lewis Hamilton: “Heb alles gegeven”

Lees ook: Pérez had het zwaar: “Drinksysteem werkte na ronde één al niet meer”

Lees ook: Max Verstappen: “Laatste ronden waren leuk”

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden