Russell en Latifi toch ontevreden na goede kwalificatie

WilliamsF1_54598_HiRes

Het team van Williams heeft op papier een zeer succesvolle kwalificatie gereden. Toch zijn beide coureurs niet geheel tevreden. George Russell kwalificeerde zich als veertiende, Latifi als zestiende. Russell had gehoopt dichter bij het laatste deel van de kwalificatie te zitten. Zijn teamgenoot baalt dat hij niet in het tweede deel wist te komen.

Nicholas Latifi is niet geheel tevreden na afloop van de kwalificatie voor de Grand Prix van Saoedi-Arabië. Het doel was Q2 en dat heeft de Canadees niet gehaald. Hij kwam niet verder dan een zestiende plaats. “We wisten dat Q2 mogelijk was. Ik maakte een fout in bocht vier waardoor ik geen extra rondje had. De banden konden het aan en die extra ronde had waarschijnlijk het verschil gemaakt.” Verder verwacht Latifi dat het een fysiek zware race gaat worden.

Nicholas Latifi / Williams / Grand Prix van Saoedi-Arabië / Jeddah / 2021
Foto: Williams Racing Photos

Gat naar Q3 te groot

Ook George Russell is niet geheel tevreden met zijn kwalificatie. “Onze auto is niet goed genoeg voor Q3, maar we moeten wel dichterbij zitten. Het probleem is dat we niet precies weten waarom.” Russell benadrukt dat er veel verschillen zitten tussen de teams in Saoedi-Arabië. “Alfa Romeo ziet er erg snel uit terwijl Aston Martin het juist heel lastig heeft. Het is lastig op dit moment.”

Lees ook: Hamilton op pole in Saoedi-Arabië, Verstappen raakt muur

Lees ook: Armstrong wint eerste Formule 2-sprintrace Saoedi-Arabië

Lees ook: Verstappen snelste in derde vrije training GP van Saoedi-Arabië

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden