Russell: genoten van gevecht met Albon en Norris

WilliamsF1_28130_HiRes

George Russell heeft genoten van de strijd met Alexander Albon en Lando Norris op het circuit in Sotsji. De strijd moest uiteindelijk worden opgegeven door problemen met de banden.

De drie jonge coureurs kwamen, na vroege pitstops, bij elkaar in de buurt. Russell, rijdend in de Williams, had normaal gesproken een makkelijke prooi moeten zijn voor Albon in de Red Bull en Norris in de McLaren. Het lukte de Formule 2 kampioen van 2018 echter om zijn oude Formule 2 rivalen een aantal ronden achter zich te houden. Russell heeft Autosport verteld dat hij erg heeft genoten van de strijd. "Het was geweldig om met die jongens te vechten, voor mij was het natuurlijk heel, heel lastig om te proberen een Red Bull en een McLaren tegen te houden. We waren dit weekend echt snel op de rechte stukken. Dat maakte het zoveel makkelijker om ze achter me te houden. Ik denk dat er veel respect was tussen ons drieën, wat het geweldig maakte", vertelt de Williamscoureur.

Russell moest na een aantal ronden de strijd staken doordat zijn wielen blokkeerden bij het remmen. "Dat blokkeren heeft de race behoorlijk verpest. Desalniettemin hadden we altijd moeten wisselen van banden omdat het moeilijk was om met de harde band het einde van de race te halen. Het is bovendien lastig om tegen snellere auto's te racen. Je probeert dan dingen te doen die de auto eigenlijk niet kan", legt Russell uit.

"Helaas was het tempo er gewoon niet in de race. we begrijpen nu eigenlijk waarom, ik was erg in de war toen ik klaar was met de race over waar het tempo was gebleven. We weten nu waarom we geen tempo hadden in de race. Dus dat is eigenlijk positief. De banden werden veel heter dan we hadden verwacht. Als de banden te warm zijn, en je blijft pushen, dan gaan ze gewoon achteruit", besluit de Brit.

 

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel een vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen